SDÜ KREŞ VE ANAOKULU MUTFAĞI
Sağlıklı Beslenme Önceliğimiz
Mutfağımızın yemekleri, sağlıklı ve dengeli beslenmeyi ön planda tutarak diyetisyenimiz rehberliğinde aşçılarımız tarafından özenle hazırlanmaktadır. Tavuk, hindi, paketlenmiş meyve suyu, salam, sosis, şeker, margarin gibi sağlıksız ya da işlenmiş gıdalara yer verilmeyen bu mutfağımızda, çocuklarımıza besin değeri yüksek, doğal ve mümkün olduğunca organik malzemelerle hazırlanan yemekler sunuyoruz. Özellikle yeni beyin hücresi üretiminde fayda sağlayan “kolin” açısından en zengin besin maddesi olan yumurtanın ve beyin destekleyicisi ve sinir sistemimiz için mükemmel bir besin olan cevizin sabah öğününde yer almasına özen gösteriyoruz. Bu sayede, çocuklarımızın sağlıklı beslenme alışkanlıklarını erken yaşta kazanmalarını ve doğru gıda seçimleri yapmalarını destekliyoruz.
Yemeklerin hazırlanması aşamasında ahşap ya da plastik kesme tahtası kesinlikle kullanmıyoruz. Et ve sebze için ayrı cam kesme tahtası kullanıyoruz. Pişirme aşamasında kesinlikle teflon kullanmıyoruz. Yemekleri pişirirken çelik tencereler kullanıyoruz. Krep, gözleme vb. yiyeceklerin hazırlanmasında döküm tavalar kullanıyoruz. Mutfağımızda asla kızartma yöntemi ile yiyecek hazırlamıyoruz bunun yerine fırınlama yöntemini tercih ediyoruz.
S. D. Ü. KREŞ ve ANAOKULU
KASIM 2024 YEMEK LİSTESİ
Not: Zorunluluk Halinde Yemek Değişikliği Yapılacaktır.